Over deze weblog

Deze weblog is van Jeroen en gaat over de voorbereidingen, reis naar en andere gerelateerde zaken aan de Wereld Scouting Jamboree (kortweg WJ) in 2011 in Zweden. Jeroen gaat mee als IST’er, en hoort dus bij de troep Grote Peren (het Nederlands Contingent bestaat uit troepen die deze keer allemaal namen hebben van Hollandse snoepjes).

Het terrein voor de WJ Waar is het terrein?

Wat is de Wereld Jamboree?

De Wereld Jamboree is het grootste Scoutingevenement ter wereld en wordt eens in de vier jaar georganiseerd. Tijdens de Wereld Jamboree beleven duizenden Scouts van verschillende nationaliteiten gezamenlijk avonturen, leggen ze internationale contacten, maken ze vrienden voor het leven en ontdekken ze nieuwe culturen. Elke scout heeft maar één kans in zijn leven om als jeugddeelnemer deel te nemen aan een Wereld Jamboree. Ook jij kan naar dit unieke evenement gaan!

Als Nederlandse jeugddeelnemer maak je intensief kennis met elkaar door middel van drie troepweekenden, een groot contingentsweekend en andere activiteiten. Met deze activiteiten zorgt het Nederlands contingent ervoor dat je de andere deelnemers goed leert kennen, wegwijs wordt in het thema van de Wereld Jamboree en voldoende tijd en mogelijkheden hebt om het deelnemersgeld bij elkaar te sparen.

De 22e Wereld Jamboree in Zweden wordt een bijzonder spektakel. Er worden meer dan 30.000 deelnemers verwacht, die allemaal anderhalve week van 27 juli t/m 7 augustus 2011 op een enorm groot kampterrein in Rinkaby, Zuid-Zweden, zullen blijven.

Verder lezen over wat een WJ is >>

Wat is het Nederlands Contingent?

Iedere landelijke Scoutingorganisatie, die aangesloten is bij de World Organisation of the Scout Movement (WOSM), mag een afvaardiging sturen naar de Wereld Jamboree. Dit heet een contingent. Ook namens Scouting Nederlands gaat er een afvaardiging naar de Wereld Jamboree. Alle Nederlandse deelnemers zijn dus lid van het Nederlands contingent.

De contingentsstaf (klikken voor een smoelenboek):

De Contingentsstaf van het Nederlands Contingent

Advertenties